Hurtig effekt på sommerkroppen?

Vi vet alle at det ikke fins quick-fix for en kropp i forfall, men vi går alle i den fella en eller to ganger i livet. Det kan være fristende å gjøre ekstreme forsøk på å gå ned i vekt, men det i seg selv er ikke alltid sunt.

Men dersom man er desperat etter å gå ned i vekt, hva mener vi er den beste løsningen? Hva vil vi fokusere på og hvordan vil det gå? Det er litt som å finne tilbud på lensit, bare at her får du tipsene gratis. Nå skal vi se på hvilke metoder som er innenfor uten at det går på helsa løs.

Kutte ut søtsaker

Man skulle kanskje ikke tro det, men vi spiser mindre sukker i dag enn for 50 år siden. Men vi er likevel alt for stillesittende til at det har noen effekt. Dessuten er folk mer overvektig i dag enn da. Så hva gjør vi galt?

Det kan være lurt å kutte ut alle ekstra søtsaker for en stund. Dette vil ikke være en varig løsning, da vi over tid likevel får i oss sukker i maten vi spiser. Men nå snakker vi dem som virkelig får i seg mye søtt, i form av brus og smågodt. Alle kan klare seg uten disse sukkerbombene en måned eller to.

Vær mer aktiv

Vi nevnte det så vidt, men vi sitter alt for mye i ro i dag sammenlignet med tidligere. Og sitter du flere timer sammenhengende, så er det faktisk helseskadelig. Vær aktiv så mye som du klarer og gjør tingene med kraft. Skyv fra når du går, ta tåhev når du står, gå trapper, løp innimellom, løft armene mot himmelen og kjenn på frihetsfølelsen.

Sjekk din psykiske helse

Kanskje har du det ikke bra med deg selv. Det kan være mange årsaker til depresjon, og det kan gi deg tilleggs-skader. Kanskje du spiser mer fordi du kompenserer for noe du tenker på. Kanskje er det til og med fordi du får i deg for lite vitaminer. Ikke tro at det psykiske kan påvirke det fysiske og omvendt. Det henger alltid sammen.

Finn en aktivitet du liker

Spørsmålet om hva man skal trene dukker stadig opp. Men for å få effekt på kiloene, bør man gjøre noe som virker selv etter at du har trent. Det kan være lange sykkelturer eller intensive intervall. Da vil kroppen fortsette å forbruke av overskuddslagrene dine, som er lagret fett. Du vil gå ned til din ønskede sommerkropp.