Viktigheten av trening

Det å trene er viktig, det vet alle. Eller alle bør vite det, men det virker som om visse glemmer det og passer ikke på seg selv. Det er en tabbe, spesielt i en tid som vi lever i, som har gjort oss mer inaktive enn tidligere, og som øker farene for ulike sykdommer relaterte til fedme og andre typer av plager. Det å holde seg i form har veldig mange fordeler, som de aller fleste vet. Det styrker til og med immunsystemet, og hindrer at du får influensaen like ofte som du har fått tidligere. Det er ikke helt sikkert og det er individuelt, men trening er bra for alle, det er hevet over enhver tvil.

Det som er et problem for mange dog er at mange har urealistiske forventninger til hva treningen skal gi de, og hvordan man kommer til endemålet. Spesielt om de følger ulike fitnessmodeller på Instagram og andre sosiale medier. Alle kan få de typene av kropper man ser der, men de menneskene som gjør det, tjener som oftest penger på det, og de har tiden tilgjengelig til å gjøre det. Om du er en mor til tre, som også jobber, så er det naturlig at man ikke får den samme kroppen som en 20 åring som har dette som en livsstil, og som ikke har noe annet å gjøre. Det er ingen kritikk av foreldre altså, fordi det de gjør er langt viktigere enn å få en bedre rumpe, eller flatere mage. Selv om mange også vil ha det. Det å være en foreldrer bidrar faktisk noe til samfunnet, mens en rumpemodell vel, kanskje ikke så mye!

Så poenget her er ikke at man skal ta det til det ekstreme, men at man skal være i bevegelse, mosjon, som man pleide å si før. Det er det de aller fleste leger anbefaler når de møter pasienter med visse problem, som ikke har noen løsning, annen en det å trene. Gjør man det på den riktige måten så får man raskt resultat, og det beste av alt er at man føler seg bedre om seg selv. Man har gjort seg fortjent til den gode følelsen det gir, og det er faktisk en utrolig deilig følelse. Ofte så handler det faktisk ikke bare om trening og mosjon heller. Det kan være vel så viktig å spise riktig, slik at man passer på at kroppen får i seg de tingene som den faktisk behøver og har godt av og få ned kolesterolet, som er viktig. Det er bare synd at det finnes så mange andre alternativ.

Om du har trent noen gang i livet, så vet du hva vi prater om, og om du er i tvil, bare prøv en eneste gang!