Tips til sommertreningen!

Vi får hele tiden beskjed om at fysisk aktivitet er meget viktig for helsen vår. Denne informasjonen får vi fra både sosiale medier, bøker, magasiner, og til og med nyheter. Men hvorfor er fysisk aktivitet så viktig, og hva er egentlig forskjellen på en aktiv og inaktiv kropp?

Det er mange forskjeller på en aktiv og inaktiv kropp, disse forskjellene er både indre og ytre. Vi er skapt for å være i bevegelse, for da holder vi oss friske. Bevegelsen vår har mye å si for immunforsvaret vårt, samt celleåndingen vår.

Aktiv kropp

Fysisk aktivitet er den eneste kuren som kan gi deg et lengre og friskere liv. Fysisk aktivitet har mange fordeler ved seg, ikke nok med at det styrker deg og gir deg økt energi, det forsterker også din mentale helse og humør. Undersøkelse har visst at fysisk aktive mennesker trives bedre i livet enn inaktive mennesker, dette kommer av at hjernen produserer enzymer under aktivitet. Enzymer er en type lykkehormoner.

Inaktiv kropp

Å være inaktiv vil føre til mange risikofaktorer. Konsekvensene kan være store som type 2-diabetes eller hjerte- og karsykdommer. Risikoene kan også være milde som dårlig kondisjon eller dårlig utholdenhet. Å være inaktiv blir ofte regnet som fremtidens store helseutfordring. Undersøkelse viser at drøye 60 % av tiden vår blir brukt til sittestilling. Å være inaktiv fører til en rekke problemer som folk ikke er klar over, dette angriper oss både fysisk og psykisk. Når vi ikke beveger på kroppen så vil vi føle oss mer nedfor, triste og stresset.

Hold deg aktiv!

Å holde seg aktiv handler ikke om å jogge i flere kilometer eller å løfte tunge vekter, det handler i prinsipp om å bevege på kroppen. Med partyking.no så kan du handle alt det du trenger for sommertreningen din!