Søvn er også en del av treningen

Er du en av de som trener mye i løpet av ukens gang? Da vet du helt sikker også, hvor viktig det er at du sover godt om natten. Sover du dårlig, klarer du ikke å konsentrere deg og mister mye energi. Hvilket ikke er optimalt, hvis du skal kunne prestere bra. Vi mennesker sover faktisk i gjennomsnitt en tredjedel av livet og da er det vel ganske essensielt at vi også bruker tiden fornuftig. Søvn er en viktig del til god helse og at vi generelt har det bra. Kvalitetssøvn er både bra for psyken, sunnheten, livskvaliteten og selvfølgelig også fysisk. Men ikke minst for vår egen sikkerhet. Om vi ikke sover nokk, mister hjernen fokus, og vi kan gjøre ting, som setter oss i stor risiko fordi vi ikke er oppmerksomme nokk. Sjansen for skader er også mye større når du ikke er veluthvilt.

I barn og tenåringsårene er søvnen også viktig for å utvikling både fysisk og psykisk.

Også trening og søvn går hånd i hånd. Du får faktisk ikke noe godt ut av treningen, hvis du ikke sover nokk eller bra nokk for den sags skyld. Er du ikke uthvilt, vil du fort miste motivasjon og fokus til treningen, hvilket også påvirker resultatene dine.

 

Hvor du sover spiller også en ganske stor rolle. Du tenker kanskje at du sover like bra i sofaen, men det gjør du faktisk ikke. Kvalitetssøvn får du kun når kroppen ligger behagelig, derfor er det viktig at sengen du ligger i passer til din kropps behov.

Mange opplever at de ikke sover godt om natta, snur seg utallige ganger og skylder ofte på psykiske forhold, som stress. Noen glemmer, at madrassen du ligger på kan ha en stor skyld i at du ikke ligger bra. Det lønner seg å investere i en god madrass. Hvis du allerede er ganske fornøyd med den sengen du har, kan du faktisk velge å kun investere i en overmadrass. Overmadrassene kan som regel plasseres ovenpå den madrassen du har i forveien, og du kan da få en god kvalitets overmadrass uten å måtte bytte ut hele sengen. En kvalitets overmadrass er som regel litt dyrere, men garanterer også at du ligger godt og holder i mange år. En god madrass kan også hjelpe deg, hvis du har ømme og vonde muskler og ledd. Disse kan både forhindres eller i hvert fald minimeres, hvis du har en madrass, som passer til din kropps behov.

Er du litt usikker på, hvilken madrass du bør velge, finns det alltid råd å hente. Du kan se hva andre i din situasjon har valgt og spørre om hjelp fra eksperter, som ut fra dine ønsker og behov, kan anbefale deg den helt riktige overmadrassen.

Hos www.overmadrasser.com finner du et stort utvalg av overmadrasser. Både den myke memory-skum, som former seg etter kroppsvarme og sørger for at du får en god og uforstyrret søvn og lateksmadrasser, litt fastere madrasser, som både er miljø og allergivennlige.