Kjente idrettsutøvere i handikappsidrett

Kjente idrettsutøvere i handikappsidrett 2

Til tross for at færre norske utøvere deltar i internasjonale konkurranser for funksjonshemmede nå enn før, klarer Norge likevel å imponere i store mesterskap. En av de beste utøverne våre er Sarah Louise Rung. Hun deltar i svømming, og sikret seg blant annet to gullmedaljer og to sølvmedaljer under de paralympiske leker i London i 2012. Andre meritter hun kan vise til er sju VM-gull, ett VM-sølv og en VM-bronse. Hun har også tatt en rekke medaljer i EM. I 2011 vant hun fire EM-gull og ett EM-sølv.

 

Hun har satt flere norske rekorder, og under VM i 2015, sikret hun seg fire gull. To av dem ble tatt i løpet av bare 42 minutter. I tillegg fikk hun med seg en bronse fra samme mesterskap. Nå er de paralympiske lekene i Rio 2016 det store målet.

 

En annen svømmer som imponerer, er Andreas Bjørnstad. Han har vunnet NM-gull, og i 2015 vant han VM-sølv og sikret samtidig enda en kvoteplass til Norge under de paralympiske leker 2016. I tillegg til VM-sølv, sikret han seg en fjerdeplass og fire norske rekorder. Han blir også en utøver å håpe på i Rio 2016.

Disable Handicap Sport Paralympic Games

 

En annen utøver som sikret Norge en ny kvoteplass til Rio, er Anne-Cathrine Krüger. Hun konkurrerer i skyting, og i verdenscupen i Sydney 2015 gjorde hun det så bra at Norge får med én ekstra skytter til de paralympiske leker i 2016. Der kan det også bli mange medaljer.

 

Innen vinteridrett, har Nils-Erik Ulset gjort det stort. Han konkurrerer både i skiskyting og i langrenn, og har vunnet medaljer i VM og de paralympiske vinterleker. Han har tatt flere gullmedaljer, i tillegg til sølv og bronse.

 

Trygve Steinar Toskedal Larsen har også deltatt i både langrenn og skiskyting.

 

På kvinnesiden innen vinteridretten finner vi blant annet Mariann Marthinsen Vestbøstad. Hun har faktisk deltatt både i de paralympiske sommerlekene (svømming) og i vinterlekene (langrenn).

 

Andre stjerner som imponerer, er kjelkehockeylandslaget, som blant annet sikret seg bronse under vinterlekene i Vancover, da de slo Canada på hjemmebane. Norge stiller også med lag innen rullestolcurling, og herrelandslaget kler seg gjerne like fargerikt som vårt andre curlinglandslag på herresiden.