Idrettsglede for alle

 

Idrett skal være for alle, og idrettsgleden skal ikke dempes av vonde sko. Enten man bare trener for moro skyld, eller man konkurrerer på banen, skal skoene være tilpasset formålet, og de skal være behagelige å bruke. Gode sko hjelper deg å prestere bedre.

Rett sko til rett person

Ingen er like, det gjelder også føttene våre. Det er ikke slik at alle typer sko passer til alle mennesker, og det er mer enn bare skostørrelse du må tenke på. Noen bruker innsiden av fotsålen mer enn utsiden, andre bruker utsiden av foten mest. Dette må du ha i tankene når du skal kjøpe sko. Hvis du er usikker på om du går mest på utsiden eller innsiden av foten, kan du finne et par slitte sko, og se hvor sålen er mest slitt. Det er den delen av foten du tråkker mest på. Fortell dette til de ansatte i butikken når du skal kjøpe sko, og finn ut hvilken type føtter skoene passer til.

Hvor skal du trene og konkurrere?

Athletic young adult girl focused on a fitness training with ropes at the gym

Du må også tenke på hvor treningen og konkurransene foregår. Hvis du løper på hardt underlag, trenger du god demping i skoene. Hvis du løper i skogen, er godt grep viktigere enn demping. Gode sko hjelper deg å unngå smerter og skader, mens feil sko kan gi deg smerter og gnagsår. I verste fall kan feil sko øke risikoen for skader. Derfor bør du legge stor vekt på å velge de rette skoene. Hvis butikkene der du bor har lite utvalg, kan du kjøpe sko på nett. Der finner du et større utvalg, og ofte er prisene lavere enn i vanlige butikker. Når du handler på nettet slipper du også å gå rundt i et utall butikker for å finne de perfekte skoene. Du kan til og med søke på akkurat den typen sko du vil ha.

Sko og idrettsglede

Hvis du trener og konkurrerer med gode sko på føttene, glemmer du helt at du har på sko. Trener du med vonde sko, er skoene alt du tenker på. Derfor har skoene stor betydning for idrettsgleden.