Emil Vatne – rullestol ingen hindring

Hvordan ville livet ditt vært om du ble født syk og måtte tilbringe livet i rullestol? Hvilke interesser, hobbyer og lidenskaper ville du hatt? Ville lammelsen vært en hindring? Møt 16 år gamle Emil Vatne, han er en av dem som ikke lar seg holde tilbake.

Sikker og målbevisst
Å ikke kunne bruke bena har ikke stoppet Emil Vatne fra å gjøre det han vil. Det finnes mange stillesittende lidenskaper han heller kunne valgt. Alt fra billedkunst til dataspill, fra poesi til myntsamling. Men Emil ville ikke la seg begrense. Han valgte nemlig kjelkehockey, og han har ingen planer om å kunne drive med dette på hobbybasis. Han har planer om å gjøre en karriere ut av det. Drømmen er Paralympics og den unge gutten er godt på vei.

Hva er kjelkehockey?
I kjelkehockey tar man seg frem på en kjelke ved hjelp av to små køller med pigger. Sporten kommer opprinnelig fra Sverige og ble funnet opp i 1961 av tre rullestolbrukere på et rehabiliteringssenter i Stockholm. Det første mesterskapet fant sted 8 år senere. Etter mesterskapet spredte sporten seg til Norge, og dermed startet nabolandene etterhvert å konkurrere med hverandre. Kjelkehockey er i dag en av de mest populære grenene i de Paralympics og har spredt seg til store deler av verden.

Spenning for tilskueren
Er du en dedikert sportinteressert, men foretrekker å være tilskuer? Kjelkehockey er like spennende å se på som å delta i, uansett om du er funksjonsfrisk eller bevegelseshemmet. Mye av spenningen med å se på sport og konkurranser er å ha lagt noen penger i poten på forhånd. Det finnes nok av leverandører på nettet, og har du fått en Velkomstbonusen med bonuskode øker du sjansene dine veldig. Og selv om man ikke kan spille på kjelkehockey ennå finnes det nok av andre muligheter.

Emil har full fokus
På tross av sin unge alder har Emil Vatne allerede utmerket seg innenfor sporten sin. Han spiller på det norske landslaget i kjelkehockey, og ble kåret til kampens beste spiller da han scoret to mål mot Sverige nylig. Gutten fra Hordaland står opp klokken 5 for å trene før han går på skolen, og motiverer både bevegelseshemmede og funksjonsfriske som han har rundt seg med engasjementet og viljestyrken. Man kan vel trygt si at det blir spennende å følge med på Emils karriere videre.

Hvorfor er Emil lam?
Emil ble født med ryggmargsbrokk og dette er grunnen til at han er lam fra livet og ned. Sykdommen er også kjent som nevralrørsdefekt og gjør sånn at ryggvirvlene og ryggmargen ikke lukker seg skikkelig. I tillegg til lammelse kan dette også gi barna problemer med både tarmer og urinveier, og øke risikoen for vannhode. Allikevel varierer det hvor mye skade sykdommen gjør. Og som Emil Vatne har bevist for oss alle – sykdommer og hemninger trenger aldri være en hindring i livet.

La deg inspirere
Kanskje du som leser dette også har en sykdom eller hemning? Kanskje du har en psykisk lidelse som ikke synes på utsiden? Husk at det alltid finnes håp og muligheter der ute. Og om du ikke har noen av disse utfordringene har du i hvert fall ingen unnskyldning.