Å trene seg til bedre helse

Det å følge et fast treningsprogram vil ikke bare gi deg en mer veldreid, sterkere kropp. Trening vil også føre til at både den psykiske og den fysiske helsen din blir bedre. Fysisk sett vil trening bidra til et mer balansert kolesterolnivå. Det vil styrke hjertemuskelen din, og treningen vil også ha positiv effekt på blodtrykket ditt. De mentale og fysiske fordelene du høster av det å regelmessig bevege deg vil resultere i at du sover bedre, er mer konsentrert når du utfører oppgaver og at du lettere klarer å takle utfordringene en stresset hverdag kan by på.

Tren med vekter

Det finnes mange forskjellige måter å trene på, her må du nesten prøve ut noen av de mange alternativene og selv finne noe du kan tenke deg å drive med. Det som imidlertid er viktig å huske på, er at jo eldre man blir, jo viktigere er det å trene styrketrening. Muskulaturen svekkes etter som årene går, og for å kunne holde ved like muskel massen og sørge for at alle kroppens ledd får den støtten de har behov for, er styrketrening Alfa og Omega. Ikke vær redd for å løfte tungt, du skal slite. En huskeregel er at hvis du klarer mer enn ti repetisjoner på øvelsene du utfører, så er vektene for lette.

Bruk fantasien

En annen måte å flette inn trening i hverdagen på, er å gi seg selv utfordringer i form av repetisjoner. En kan være at «i dag skal jeg gjøre knebøy» og så fordele øvelsene utover dagen. Gjerne ikke når man står i en folkemengde og venter på bussen, eller når man dytter rundt på handlevognen midt i et kjøpesenter. Når det gjelder koordinasjonen kan det også by på problemer å gjøre knebøy når man børster håret Nordic Hair eller pusser tennene. Men ellers, når man er hjemme og muligheten byr seg, er dette en rask og grei måte å trene på hvis du ikke finner tid til, eller har lyst til å trene på et helsestudio.

Utforske nye treningsformer

En annen treningsform som til nå har fått heller lite oppmerksomhet i Norge, er golf. Å spille golf er helt unikt på treningsfronten, i og med at dette er noe du kan fortsette med lenge etter at du har blitt pensjonist. Golfsporten er i så måte helt ulik mange andre former for sport, der hovedgruppen av utøverne ligger i nedre sjikt, aldersmessig.

Det er uansett viktig å huske på at all bevegelse vil gi deg en treningseffekt. Du kan ta trappene der du ellers pleide å ta heisen, for eksempel. Eller du kan sette på favorittsangen din og ta deg en dans. Mulighetene er mange, effekten er stor. Det viktigste er imidlertid å komme seg opp av sofaen og bevege seg, og deretter gjøre det til en vane.